Emniyet Genel Müdürlüğü Karayolu Trafik Haftası'nı Kutladı

10.05.2022 9:50

Bakanlığımız tarafından 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla 81 İl Valiliğine genelge gönderildi. Genelgede  her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olduğu belirtildi.

www.trafik.gov.tr.tr adresi üzerinden temin edilen “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosu görselleri billboardlarda ve sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel/ulusal basın/yayın organları, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlar (otogar, havalimanı, AVM, otobüs/metro durakları vb.) ve kurumsal iletişim sayfaları vb. yerlerde kullanılacak ve asılacak.

Ayrıca 2021 yılında trafikte emniyet kemeri kullanımının teşvik edilmesine yönelik kullanılan “Bi Hareketine Bakar Hayat”, “Kemerinle Yol Ver Hayata”, “Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda” ve trafikte yaya önceliği konusunda “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” ve “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottoları etkin olarak kullanılacak.

Trafikte emniyet kemeri kullanımını yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaştırmak, araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla Karayolu Trafik Haftası süresince emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere trafik güvenliğine katkı sağlayacak hususlarda ulusal, yerel basın yayın organları ve sosyal medyada paylaşımına yönelik çalışmalar yürütülecek.
Trafik güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlere toplumsal desteği artırmak için bilgilendirme/bilinçlendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışlar ulusal, yerel basın yayın organları ve sosyal medyada paylaşılacak.

 

 

https://icisleri.gov.tr/emniyet-genel-mudurlugu-karayolu-trafik-haftasini-kutladi

Sosyal Medya